Gestelsestraat 102, 5582 HK Waalre
040 221 5406

Welkom op de website van
De Leemer Hoef

Ondanks de harde realiteit blijven wij positief. Vanaf elke woensdag t/m zondag staan wij vanaf 12.00 tot 20.00 voor u klaar.
Voor lunch, maar ook vanaf 13.00 a la carte.
We hopen dat u ons in deze tijd blijft bezoeken!


Vriendelijke groet,
Team De Leemer Hoef

Kerst 2021

Kerst viert u met vrienden, familie, of uw partner en dat kan natuurlijk bij Restaurant De Leemer Hoef!
Wilt u reserveren of informatie over onze kerst mogelijkheden klik dan op de bovenstaande balk op de website “kerst 2021” en u vindt verdere informatie

openingstijden

Welkom terug!
Graag ontvangen wij u weer bij restaurant De Leemer Hoef!


Maandag ~ Gesloten
Dinsdag ~ Gesloten
Woensdag ~ 12.00 – 20.00
Donderdag ~ 12.00 – 20.00
Vrijdag ~ 12.00 – 20.00
Zaterdag ~ 12.00 – 20.00
Zondag ~  12.00 – 20.00


De keuken is geopend:
Woensdag t/m Zondag 

Lunch 12.00 – 16.30
Diner 12.30 – 19.00

 

Feesterij
Wij maken graag een afspraak over het organiseren van een gelegenheid in onze prachtige feesterij dat tevens een trouwlocatie is. Wij gaan voor gelegenheden en feesten ook op maandag en dinsdag open.

Over ons

De Leemer Hoef, destijds rond 1835 als De Leemerhoef geschreven, werd gebouwd door Jhr.Mr.Michael Alexander Joseph Van Der Beken Pasteel, Heer van Aalst. Hij liet de boerderij bouwen op een plaats waar eerder leemputten werden gegraven waarvan langs de rijksweg naar Aalst stenen werden gebakken. Vandaar de naam De Leemerhoef. Jhr.Mr.VanDerBeken, Heer van Aalst werd geboren in Leuven op 10 Maart 1789 en kreeg zijn adellijke titel in 1822 toen zijn vader bij koninklijk besluit in de adelstand werd verheven. Hij overleed op 2 september 1864 in Stratum.

Naast zijn beroep als advocaat bekleedde hij vanaf 1818 de functie van adjunct-houtvester, beheerder van bossen en bijbehorende eigendommen. Tevens zag hij toe op het naleven van de wetten die betrekking hadden op bossen en woeste gronden. In de periode tussen 1823 en 1833 werden veel gronden tussen de gemeenten Aalst en Stratum zijn eigendom. Door de aanschaf in 1823 van de Heerlijkheid Aalst werd te toevoeging “Heer van Aalst” gerechtvaardigd.

In de gevel van De Leemerhoef werd heel toepasselijk het oude familiewapen opgenomen. En ook later in het uithangbord van het restaurant is het familiewapen nog te zien. De oude gevelsteen verdween ver voor de verbouwing en restauratie, in de tweede helft van de jaren zeventig, in de vorige eeuw. Maar gelukkig heeft de huidige directie van restaurant De Leemer Hoef weer beslag kunnen leggen op een soortgelijke oude gevelsteen die nu weer opnieuw de gevel siert.

De Leemer Hoef is historie rijk en de directie van het restaurant biedt u de mogelijkheid om in deze tijd, in een oud Brabantse sfeer, van haar gastvrijheid te genieten!

Basis voor dit stukje historie is het artikel dat Evert Meijs schreef in De Schakel van 26-01-1994

het laatste nieuws!

In ons blog stellen we u regelmatig op de hoogte van activiteiten in en rondom de Leemer Hoef. U kunt hieronder de meest recente berichten lezen.

De Leemer Hoef in het blad “De Ondernemer”

Ook in het blad “De Ondernemer” is een artikel verschenen over de Leemer Hoef. Zij verzamelen positieve verhalen over ondernemers en hoe zij omgaan met de maatregelen omtrent het coronavirus.[…]

Read more

Leemer Hoef in het Eindhovens Dagblad.

In het Eindhovens Dagblad is een artikel verschenen over de Leemer Hoef. Klik hier om naar het artikel te gaan.

Read more

Korting bij Bastion Hotel

Ontvang nu korting bij het nabijgelegen Bastion Hotel als u reserveert via onze site.

reserveren
RESERVEREN 

Reserveren kan door onderstaand formulier in te vullen.
Let op: De reservering is pas geldig als een medewerker van De Leemer Hoef dit heeft bevestigd!